نحوه ترخیص کالا از گمرک

چارت مراحل ترخیص کالا از گمرک

در این مقاله قصد داریم تا چارت مراحل ترخیص کالا از گمرک را بیان کنیم. این چارت شامل ۸ مرحله اساسی است که شما به عنوان صاحب کالا و یا نماینده قانونی آن بایستی آن را انجام دهید.

 

چارت مراحل ترخیص کالا از گمرک

مراحل ترخیص کالا از گمرک

آخرین مرحله از ورود کالا به کشور ، انجام تشریفات گمرکی و ترخیص کالا از گمرک است.بوروکراسی اداری گمرک پیچیدگی های خاص خود را دارد. شما برای رسیدن به مرحله آخر این بروکراسی یعنی خارج کردن کالا از گمرک بایستی مراحلی را طی کنید. با اینحال برای افرادی که قبلا این کار را انجام داده اند و یا دانش آن را دارند انجام آن خیلی هم سخت نخواهد بود. ما در ادامه چارت مراحل ترخیص را بیان می کنیم تا بدانید در صورت اقدام چه مراحلی را باید طی کنید.

اگر بخواهیم ترخیص کالا از گمرک را در یک عبارت شرح دهیم میتوان اینگونه گفت که ترخیص کالا یعنی ” فراهم کردن و ارائه مدارک مورد نیاز به گمرک (از طریق سیستم گمرک یا بصورت دستی). برای آسان تر شدن واردات کالا از طرف صاحب کالا و اجرای تمامی مراحل ترخیص کالا مثل پرداخت عوارض و تعرفه ها و هزینه ها، اخذ کالا از گمرک.

در ادامه ۸ مرحله اصلی ترخیص از گمرکات کشور را بیان می کنیم.

۱٫ ثبت اظهار نامه از طریق EPL – سامانه گمرکی

 مراحل ترخیص کالا بلافاصله پس از ورود کالا به هر کدام از گمرکات کشور، آغاز می شود. اولین قدم برای این کار، تکمیل اظهارنامه واردات و ثبت اطلاعات کالا در سیستم گمرکی کشور است. تکمیل اظهارنامه از طریق سامانه اینترنتی EPL می باشد که تقریبا تمامی گمرکات بدان وصل هستند.

اسناد و مدارک لازم اظهار کالا برای واردات قطعی

مدارک زیر ثبت اظهار کالای وارداتی لازم است که بایستی توسط صاحب کالا و یا نماینده ایشان تقدیم گردد.

  • ترخیصیه
  • قبض انبار
  • بارنامه
  • پیش فاکتور ( پروفرما )
  • فاکتور
  • فهرست عدل بندی
  • گواهی مبدا
  • ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت
  • بیمه نامه در صورت وجود
  • گواهینامه استاندارد
  • مجوزها
  • گواهی بازرسی

الباقی مدارک مورد نیاز در نحوه ترخیص از گمرک

  • اصل کارت بازرگانی
  • اصل کارت ملی
  • کپی از کل صفحه های کارت بازرگانی
  • کپی کارت ملی صاحب کالا
  • اصل و کپی وکالت نامه محضری
  • اصل و کپی معرفی نامه برای گمرک
  • کپی از دفترچه بیمه

همانگونه که گفتیم برای اظهار کالا بایستی صاحب کالا و یا نماینده اش اقدام کند. برخی از مدارک و اسناد بالا بایستی پس از تکمیل اظهارنامه از سازمان ها وادارت مربوطه دریافت شده و ارائه گردد. دقت نمایید حقوق ورودی گمرکی در زمان تکمیل اظهارنامه محاسبه می شود و بایستی در اظهارنامه قید شود. تکمیل اظهارنامه مهمترین بخش کار است و در صورت اشتباه در تکمیل آن می تواند برای صاحب کالا خسارت بار باشد.

۲٫ دریافت کوتاژ

دومین مرحله احراز هویت و اظهار کالاست. وظیفه انجام این کار با بخش احراز هویت دایره فنی گمرک است. اسناد دریافتی از صاحب کالا و یا نماینده اش در این مرحله در بخش احراز هویت دایره فنی گمرک بررسی می شود. . در صورت تایید اسناد دریافتی، کوتاژ و یا همان شماره ثبت درج می شود. هر اظهارنامه ای دارای یک شماره اختصاصی کوتاژ است و پس از صدور آن اظهارنامه لاک و مهر خواهد شد.

مسیر گمرکی چیست؟

در هنگام ترخیص کالا، فرایند بررسی و طی مراحل توسط گمرک برای افراد مختلف و کالاهای مختلف متفاوت است. البته این تفاوت ها به صورت تصادفی است. گمرک به خاطر کمبود نیروی انسانی و صرفه جویی در هزینه سه مسیر متفاوت را برای بررسی کالاها انتخاب می کند که هر کدام از این مسیرها ریسک های متفاوتی را برای صاحب کالا دارد.

مسیر گمرکی سبز: این مسیر به صورت اخذ مجوزهای لازم و یا ارجاع مستقیم به صندوق است.

مسیر گمرکی زرد: در این مسیر اسناد توسط کارشناس گمرک و بخش دایره ارزش بررسی شده و سپس به صندوق ارجاع داده می شود.

مسیر گمرکی قرمز: این مسیر سختگیران و دقیق است، به گونه ای که کالاها به صورت فیزیکی بررسی و کنترل می شوند. همچنین مجوزهای لازم اخذ شده و اسناد توسط بخش دایره ارزش و کارشناس سرویس گمرک بررسی شده و سپس به صندوق ارجاع می شود.

هزینه ترخیص کالا از گمرک

۴٫ کنترل و ارزیابی کالا

در این مرحله کنترل و ارزیابی به دو صورت انجام می شود. الوین حالت این است که بسته های محموله توسط ارزیاب گمرک باز شده و بررسی می شود و با اسناد مطابقت داده می شود. دوم : بررسی اسناد توسط رئیس سرویس گمرک. در صورتی که محموله از نظر ارزش و کلیت و تعداد مشکلی نداشته باشد، ارزش اظهاری، سوابق گمرکی و دیگر روش های تعیین ارزش در دایره ارزش گمرک بررسی می شود.

۵٫ اخذ مجوزهای لازم

ارائه مجوزهای درخواستی در این مرحله است. مجوزهایی مثل استاندارد، بهداشت، قرنطینه، مجوز تجهیزات مخابراتی و رادیویی، تجهیزات پزکی ، جهاد، وزارت راه ، مالیات و …

۶٫ بررسی تعرفه و تطبیق کالا توسط کارشناس

کارشناس سرویس در این مرحله تمامی اسناد و الزامات ورود شامل مجوزهای مورد نیاز و ارزش را بررسی و نظارت می کند. بررسی امضاء ها و روند نهایی پرونده توسط رئیس سرویس انجام شده و در انتهاء تایید نهایی نیز توسط وی انجام می شود.

۷٫ پرداخت صندوق و صادر شدن سند ترخیص کالا

در این مرحله صاحب کالا و یا نماینده ایشان، مبلغ اعلام شده از گمرک را به صورت فیش نقدی در بانک به حساب گمرک واریز کند. با ارائه فیش پرداختی، پروانه سبز گمرکی برای ایشان صادر خواهد شد.

انبارداری و اجازه بارگیری

پس از صدور پروانه های مهر شده و سند ترخیص کالا و پس از انجام  تسویه های لازم با شرکت حمل و نقل،  قبض انبار و سایر مدارک لازم  توسط گمرک صادر می شود. در این مرحله گمرک اجازه بارگیری کالا را به صاحب کالا و یا نماینده ایشان می دهد. شما بایستی مبلغی را به عنوان انبارداری پرداخت کنید. این مبلغ در گمرکات مختلف متفاوت است.

قبض انبار توسط انباردار گمرک در ازای تحویل کالا به صاحبش و یا نماینده او تحویل می شود. صدور قبض انبار جزو قوانین گمرک جمهوری اسلامی است که بایستی برای هر کالای ورودی به گمرک صادر و در دفاتر انبار ثبت شود.

۸٫ خروج کالا از گمرک

در این مرحله بعد از کنترل پروانه سبز گمرکی و نیز مهر درب خروج بیجک انبار صادر می شود. صدور بیجک انبار نشان می دهد که کالا به صاحب آن و یا نماینده ایشان تحویل شده است. بنابراین می تواند بارگیری را انجام دهد. بنابراین ایشان می تواند وسیله حمل و نقل را به داخل گمرک آورده و کالا پس از بررسی دوباره اجازه خروج دریافت می کند.

همچین شما می توانید برای انجام مراحل اظهارنامه گمرکی تلفن همراه و ارسال آن توسط گمرک به سایت همتا hamta از شرکت بازرگانی و ترخیص کارا یاری بگیرید. **

چارت مراحل ترخیص کالا از گمرک

 

حمل و تقل بار ترخیص شده

حمل و نقل در جهان یکی از مهم ترین گزینه هایی است که در زمان واردات و صادرات کالا باید به آن ها توجه کرد. مراحل و نحوه ترخیص کالا از گمرک همچون حمل و نقل و انتقال کالا بین کشورهای مختلف باید در اسرع وقت و با رعایت تمامی قوانین ایمنی انجام گیرد تا بتوانند کالا را به سرعت و با اطمینان به دست صاحب کالا برساند. در این مرحله نیز می توانید با مشورت و کمک از شرکت های ترخیص کالا همچون شرکت بازرگانی ترخیص کارا ، کالای خود را به طرق مختلف هوایی، زمینی یا دریایی  ارسال و یا دریافت کنید.

اگر شما هم با نحوه ترخیص کالا از گمرک آشنا نیستید می توانید با شماره های موجود در سایت یعنی ۲۲۶۳۹۵۸۰ و یا ۲۲۶۳۹۵۷۹ تماس گرفته و از مشاوره های رایگان ترخیص کار و کارشناسای بازرگانی شرکت ترخیص کالا  بهره مند شوید. همچنین بازرگانی ترخیص کارا به دلیل دارا بودن شعب مختلف در کشورهای چین ، ترکیه ، ایتالیا ، آلمان و … قادر است تا کالا ی شما را در کوتاه ترین زمان و به حداقل هزینه ترخیص نمایند. خدمات بازرگانی ترخیص کالا شامل ترخیص کالا از چین ، واردات از ترکیه ، واردات از ایتالیا ، واردات از آلمان می باشد.

ترخیص کارا دارای کادری مجرب و با استعداد از ترخیص کار ها می باشد. این تیم به تمامی بخشنامه ها ، نحوه ترخیص کالا از گمرک ، قوانین و مقررات ترخیص کالا آشنا بوده و  تسلط کامل دارد. برای ترخیص از گمرک می توانید از خدمات ترخیص کالا از گمرک شرکت ترخیص کارا استفاده نمایید.