گواهی بازرسی کالا در واردات

گواهی بازرسی کالا در واردات کالا

یکی از دغدغه های واردکنندگان کالا و ترخیص کار ان در بازرگانی بین الملل هم خوانی کالای ساخته و ارسال شده با تعهدات فروشنده در قرارداد است. فروشنده ممکن است به دلیل اشتباه یا سود جویی، کالایی باکیفیت یا کمیت پایین تر از سطح تعهداتش را به خریدار ارائه نماید.

برای جلوگیری از این مشکل خریدار می تواند خود در زمان تولید، بسته بندی، و تحویل کالا به حمل کننده بر فرآیند و کیفیت کالا نظارت داشته باشد و یا از شرکت های بازرسی برای این کار استفاده کند. هرچند در گذشته معمولا بازرگانان و شرکت ترخیص کار چاره ای جز برگزیدن راه اول نداشتند، اما از اوایل دهه ۱۹۸۰ استفاده از شرکت های بازرسی به شکل قابل توجهی در بازرگانی بین الملل رواج یافته است. در حال حاضر این مؤسسات علاوه بر ارزیابی کمیت، کیفیت و قیمت کالا، اقدام به بررسی استاندارد بودن آن نیز می نمایند.
همچنین براساسی قوانین و مقررات بانکی، کلیه کالاهای وارداتی و ترخیص که انتقال ارز آن ها به نحوی از طریق سیستم های بانکی ازجمله اعتبارات اسنادی و حواله ارز مبادله ای صورت می پذیرد و یا ارز مبادله ای برای آنها اختصاص داده شده است باید بازرسی شوند، و ارائه گواهینامه بازرسی (PSI) جهت ترخيص کالا و آزاد شدن اسناد از بانک الزامی است. همچنین با توجه به الزام سازمان ملی استاندارد مبنی بر بازرسی و آزمون کالاهای وارداتی مشمول استاندارد اجباری در مبداء براساس استاندارد ملی ایران و یا سایر استانداردهای معتبرخارجی، ارائه گواهینامه انطباق با استاندارد (COI) الزامی است.

گواهی بازرسی کالا در واردات | www.tarkhiskara.com

گواهی بازرسی کالا در واردات کالا | ترخیص کالا

به مجموعه عملیاتی که توسط یک شرکت بازرسی کننده مستقل از قبیل بازرسی، نمونه برداری،اندازه گیری، آزمایش و غیره برای تعیین کمیت و کیفیت کالاها، تأسيسات و یا خدمات مورد معامله و تطابق نتایج آن با مشخصات مندرج در قرارداد خرید صورت می گیرد بازرسی می گویند. معمولاً انواع بازرسی را در چارچوب زیرطبقه بندی می کنند:

* بازرسی قبل از حمل

*بازرسی حین تولید

* بازرسی اصالت فروشنده

*بازرسی استاندارد اجباری

با توجه به اینکه تا قبل از موافقتنامه در خصوصی کد تعرفه گمرکی ها و تجارت، تعداد زیادی از کشورهای درحال توسعه از «بازرسی قبل از حمل» برای بررسی کیفیت، کمیت و قیمت کالاهای وارداتی استفاده می کردند، به منظور این که چنین برنامه هایی باعث ایجاد تأخیرهای غیر لازم یا رفتار نا برابر نشود، توافق شد تا در مورد حقوق و تعهدات کشورهای استفاده کننده و صادرکننده عضو، یک چارچوب بین المللی مورد توافق طرفین ایجاد کنند و براین اساس موافقت نامه بازرسی قبل از حمل ایجاد شد. ترخیص کالا از گمرک

به طور کلی دو هدف عمده کشورها از استفاده از خدمات بازرسی قبل از حمل، مقابله با مشکل ارزش گذاری پائین و یا بالای کالاهای وارداتی است. به موجب موافقت نامه دو دسته تعهدات برای «کشورهای استفاده کننده عضو» و «کشورهای صادرکننده عضو» پیش بینی شده است که بار اصلی تعهدات بر دوش گروه اول یعنی کشورهای استفاده کننده عضو از خدمات بازرسی قبل از حمل قرار دارد.

اصلی ترین تعهدات این کشورها بر رعایت اصل کلی عدم تبعیض، استفاده از استانداردهای بین المللی و مورد توافق خریدار و فروشنده جهت ارزیابی کیفی و فنی کالا، رعایت شفافیت، حفظ اطلاعات بازرگانی و تجاری محرمانه، برخورداری واردکنندگان از حق استیناف در موارد بروز اختلاف و اطلاع رسانی به موقع تأکید دارد. ترخیص کار گمرک

تعهدات کشورهای صادرکننده عضو نیز به رعایت اصل اساسی عدم تبعیض، شفافیت و ارائه کمک های فنی به کشورهای استفاده کننده عضو انحصار دارد. این موافقت نامه برای تمامی اعضاء WTO لازم الاجرا است. ضوابط فوق در واقع مقرراتی است که در سند نهائی دور اروگوئه در فاس مراکش در سال ۱۹۹۴برای این شرکت ها وضع گردید. چون این شرکت ها و گواهی هائی که صادر می کنند، در ارتباط زیادی با گمرک می باشد، لذا توضیحات ذیل ارائه می شود:
شرکت های بازرسی در سطح بین المللی به شرکت های بازرسی قبل ازحمل (PSI)معروف اند.
(Pre Shipment Inspection company)، زیرا گواهی هائی که صادر می کنند، قبل از بارگیری کالا و حمل و ترخیص کالا از گمرک در مبدا به مقصد صورت می پذیرد.
در مواردی ممکن است خریدار پس از تحویل گرفتن کالا متوجه شود که کالا از لحاظ کمیت یا کیفیت مطابق با کالای سفارش داده شده نیست در حالی که فروشنده با تحویل اسناد به بانک ، وجوه مربوطه را وصول نموده است. در این خصوص اقدام بر علیه فروشنده و اثبات موضوع بسیار دشوار و پر هزینه است، لذا این مؤسسات عمدتاً برای رفع این مشکل ایجاد و طبق قوانین بین المللی درصورتی که از قبل صدور گواهی آن ها الزامی شده باشد ( بین خریدار و فروشنده یا ترخیص کار )، وقتی فروشنده قادر به دریافت وجه خواهد بود که هنگام بارگیری به وسیله حمل، کالای مزبور توسط این شرکت ها بازدید و گواهی انطباق کالای ارسالی با سفارش داده شده صادر گردد؛

 

شرکت بازرگانی واردات و صادرات

خدمات بازرگانی ، ترخیص کالا و ثبت سفارش واردات کالا تخصص ماست

شرکت ترخیص کالا و بازرگانی صادرات و وارداتترخیص کارا “در تمام حوزه های خدمات بازرگانی، واردات کالا ، صادرات، ترخیص کالا از گمرک و … به ارائه خدمات می پردازد.

شما می توانید برای ثبت سفارش کالا از چین ،  واردات کالا از چین ، واردات از ترکیه ، واردات از آلمان , واردات از ایتالیا  واردات از چین و از سایر کشور ها با ما تماس بگیرید.

برای تماس با کارشناسان شرکت بازرگانی و ترخیص کارا می توانید از طریق شماره های زیر اقدام فرمایید :

۰۲۱۲۲۶۳۹۵۷۹  – ۰۲۱۲۲۶۳۹۵۸۰

بازرسی در ترخیص کالا

گرچه این گواهی ها جزء اسناد الزامی برای ترخيص کالا (حسب ماده۵۸ آئین نامه اجرائی قانون امور گمرکی) به شمار نمی رود ولی چون بعد از انقلاب اسلامی موارد متعددی از مغایرت به منظور خروج ارز مشاهده می گردید، لذا بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران صدور گواهی برای اعتبارات بالای ۱۰۰۰۰دلار را الزامی اعلام نمود، لذا بانک ها وقتی وجه کالا را به فروشنده می دادند که از جمله اسناد ( فاکتور، بارنامه،… )، این گواهی ها نیز وجود داشته باشد. بنابراین محل فعالیت این شرکت ها در تجارت بین المللی معمولا در گمرکات و به منظور صدور گواهی انطباق کمی و کیفی کالا ( و بعضاً ارزش) مطابق کالای سفارش داده شده در سامانه جامع تجارت بود. تعداد این شرکت ها ( اعم از ایرانی یا خارجی ) بسیار زیاد بوده و لزوما برای فعالیت در کشورها، باید از وزارت صنایع و معادن ( مؤسسه استاندارد ) مجوز فعالیت اخذ نمایند ؛ یکی از فعالیتهای مهم این شرکت ها تعیین وزن کالاهای فله (مثل گندم، نفت، کنجاله ) از روی آبخور کشتی ( DRAFT SURVEY ) و يا میزان کاهش و کسری وزن کالا مثلاً به علت تبخیر  می باشد؛

خدمت دیگر این شرکت ها در مورد ضوابط استاندارد است؛ توضیح اینکه برای برخی از کالاها در جدول کالاهای مشمول استاندارد در مقررات صادرات و واردات و ترخیص کالا ) علامت COI وجود دارد؛ به این مفهوم که این کالاها باید در مبدأ گواهی بازرسی اخذ نمایند.

یکی از مشکلاتی که شرکت ترخیص کار ، شرکت ترخیص کالا و واردکنندگان در بازرگانی بین المللی و ترخیص کالا از گمرک با آن مواجه هستند یکی بودن و مشابه بودن کالا و اطلاعات ارسال شده با تعهداتی است که از طرف فروشنده در قرار داد ذکر شده،( برای مثال برای ترخیص کالا از چین ) می باشد. احتمال دارد فروشنده کالا و یا تولید کننده کالا ده دلیل اشتباهی سهوی و یا از روی عمد برای سودجویی خود، کالا بی کیفیت را بجای کالای با کیفیت که در تعهداتش به ان اشاره کرده است ارائه کند.